Bayer Tüketici Sağlığı ve İstanbul Medipol Üniversitesi’nden İş Birliği:
Doğru gıda takviyesi kullanımı için “Tavsiyen Eczanede”
Bayer Tüketici Sağlığı, İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile eczacılar için uzun dönemli bir sertifika programı başlattı. Tüketicilerin gıda takviyeleri konusunda doğru yönlendirilmesi, halk sağlığının korunması ve bu konunun ilk ve en önemli aracısı eczacıların desteklenmesi amacıyla hazırlanan sertifikalı eğitim programı, 2021 yılı haziran ayı sonuna kadar 27 bin eczacıya erişilebilir olacak.
Geçtiğimiz yıl 9 farklı ilde 1000 eczacı ile yüz yüze eğitimler düzenleyerek, gıda takviyeleri konusunda halkın bilgilendirilmesi sorumluluğunu alan eczacıları destekleyen Bayer Tüketici Sağlığı, 2021 yılı boyunca da çok daha fazla eczacıya ulaşmayı amaçlıyor. Sertifika programını İstanbul Medipol Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) uzaktan eğitim sistemi üzerinden gerçekleştirilecek ve bu sayede de tüm Türkiye’de yaygın bir erişim elde ediliyor olacak. Aralarında Prof. Dr. Ateş Kara’nın da bulunduğu, Fonksiyonel Tıp Hekimi Ercüment İlgüz, Uzm. Eczacı Levent Gökgünneç, Uzm. Eczacı Taner Döven, Diyetisyen Yeşim Temel Özcan, İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Dyt. Ecz. Neda Taner ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Korhan Mavnacıoğlu’nun bulunduğu profesyoneller tarafından, üniversitenin Medya Merkezi’ndeki stüdyoda çekimleri tamamlanan eğitim programı, toplam 40 saatten oluşmaktadır. 40 saatlik eğitim programını tamamlayan eczacılar, “Tavsiyen Eczanede” İstanbul Medipol Üniversitesi & Bayer sertifikasını almaya hak kazanacaktır. İlgili sertifika programı, her dönem sonunda yeni içeriklerle güncellenerek tekrarlanacaktır.
Gıda takviyelerinde doğru bilgi eczanelerde
Türkiye’de sağlık okuryazarlığının halen %30 olduğunu ifade eden Bayer Tüketici Sağlığı Türkiye Ülke Müdürü Erdem Kumcu, eczacılara halk sağlığının korunması anlamında büyük bir görev daha düştüğünü ifade etti. Kumcu, “Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği’nin bu yıl yaptırdığı araştırmaya göre Türkiye’deki gıda takviyesi kullanım oranı oldukça yüksek ve tüketiciler gıda takviye ürünlerini %82 oranında eczanelerden temin ediyor. Özellikle pandemi döneminde tüketiciler için Gıda Takviyesi alanında doğru bilgi, içerik ve danışmanlığa ulaşmak her zamankinden daha önemli bir konu haline geldi. Bu noktada en önemli hedefimiz eczacıları güncel bilgilerle desteklemek ve tüketicileri de doğru bilgiler konusunda hekimlere ve eczacılara yönlendirmek. Gıda takviyesi ciddi bir konu olduğundan uzman olmayanların tavsiyeleri halk sağlığını tehdit edebilir. Bayer Tüketici Sağlığı olarak tüketicilere her zaman ‘Tavsiyen Eczanede’ diyor ve gıda takviyeleri konusunda eczacılara danışmalarını istiyoruz.” dedi.
İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Zehra Omurtag Eczacıların Türkiye’de sağlık hizmetlerinin en önemli yapı taşlarından biri ve en önemli sağlık danışanları olduğunu ve toplum sağlığının korunmasında ve sürdürülmesindeki rollerinin büyük olduğunu ifade etti. Bu nedenle İstanbul Medipol Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile iş birliği yaparak eczacıların güncel bilgilere ulaşması konusunda çok kıymetli uzman eğiticilerle bu programların düzenlenmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Omurtag, yıllardır bu amaçla “Eczane Akademisi”, “Spor Eczacılığı”, “İlaç Sektörü Ürün Müdürlüğü Eğitimi”, “Profesyonel Eczane Yönetimi Sertifika Programı” gibi programları eczacılar için başarılı bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Sayın Omurtag, Bayer’in “Bayer Tüketici Sağlığı” Grubu ile doğrudan tüketici sağlığını ilgilendiren ve özellikle dünya genelinde COVID pandemisinin yaşandığı bu dönemde tüketicilerin daha da fazla yöneldikleri gıda takviyesi ürünlerini bilinçli kullanmaları konusunu da kapsayan “Tavsiyen Eczanede” programının İstanbul Medipol Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilmesini, bir sosyal sorumluluk bilinci olarak da gördüğünü bildirdi.